Zbog bolesti je završila u komi, no on je ostao uz nju: Sada su se vjenčali

23-godišnja djevojka je zbog rijetke bolesti uzrokovane lupusom završila u induciranoj komi, no ovaj mladić je u svemu ostao uz nju.

Život u kriznim zdravstvenim situacijama ima način da nam pokaže što je stvarno važno u životu.

Viktoria Cupay iz Chicaga, Illinois, bila je u vezi na daljinu s Nickom Baldom iz San Francisca, Kalifornija, kada se iznenada teško razboljela 2019. Živi s autoimunom bolešću lupus, pa je, kad je dobila visoku temperaturu, pretpostavila da je još jedno rasplamsavanje bolesti.

Kad joj nije bilo bolje, Viktorijina majka ju je dovela u bolnicu i sve je krenulo nizbrdo. 23-godišnjakinji su se na koži pojavili mjehurići koje su liječnici dijagnosticirali kao rijetku bolest Stevens-Johnsonov sindrom (SJS) i toksičnu epidermalnu nekrolizu (TEN), teži oblik SJS-a.

SJS i TEN pogađaju manje od 5000 ljudi u Sjedinjenim Državama. Budući da su SJS/TEN mjehurići i osipi često bolni, liječnici smatraju da je dijagnoza hitna. Viktorijini liječnici rekli su da je bolest razvila zbog alergijske reakcije na lijekove. Poslana je ravno na odjel intenzivne njege gdje je stavljena u medicinski induciranu komu.

U bolnici je provela 240 dana

Viktorija je sljedećih mjesec dana bila u komi. Postavljena joj je traheostoma i gastrostoma kako bi lakše disala i jela. Izgubila je kos, bila je tako krhka i mršava pa je morala ponovno naučiti hodati kad se probudila. Na kraju je u bolnici provela 240 dana.

“Tada sam imala 23 godine”, prisjetila se Viktoria. “U tim godinama, mislili biste da ćete živjeti svoj najbolji život, ali ne, učila sam kako hodati, govoriti i ponovno jesti. Bilo je trenutaka u kojima sam jednostavno htjela odustati. Ali imala sam najbolji sustav podrške i dugujem im svoj oporavak.”

Jedna osoba u njezinoj blizini bio je Nick. Dok je bila u komi, on je ostavio sve i preselio se iz San Francisca u Chicago kako bi bio uz nju!

Neposredno prije nego što će Viktoriju probuditi iz kome, Nick je zamolio njezinu majku za dopuštenje da je oženi. Zatim je došao u bolnicu i postavio pitanje s bakinim prstenom upravo tamo na intenzivnoj njezi.

Video na tiktoku

Prava osoba neće tražiti isprike da pokaže ljubav

Viktoria nije mogla vjerovati u kakvom je stanju nakon kome. Bila je posebno počašćena što je Nick odlučio ostati s njom usprkos njezinim poteškoćama.

“Prava osoba neće tražiti isprike i odlučit će voljeti te čak i kad si najgori”, razmišljala je o TikToku.

Nick i Viktoria vjenčali su se točno tri godine nakon zaruka u bolnici. Na internetu je podijelila video njihove dugotrajne ljubavne priče, koji je postao viralan.

Sada se Viktoria nada da će inspirirati druge ljude koji žive s kroničnim bolestima. Potpuno se oporavila od SJS-a i TEN-a, ali još uvijek živi s lupusom za koji nema lijeka. Sada je zagovornica osoba s lupusom i SJS/TEN. U potpunosti uživa u drugoj životnoj prilici koju je dobila!

“Kad se osvrnem na to, ludo je koliko sam daleko stigla”, rekla je Viktoria. “I ja sam u čudu. Zato želim podijeliti svoju priču jer sam bila tamo, bila sam na najnižoj točki u svom životu i nadam se da će, kada netko čuje ovu priču, to možda biti priča koju trebaju čuti da nastave također.”

Kakvo užasno iskušenje! Nick je doista pokazao svoj pravi karakter dok je stao uz Viktoriju. Želimo im od Boga blagoslovljen život i dobro zdravlje.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *