VIDEO KOJI JE POGLEDALO 30 MILIONA LJUDI, GOVOR ŽENE KOJA JE PROMENILA ŽIVOT NABOLJE: Nemojte više sebe da obmanjujete!

Mel Robins, autorka, advokatica i motivaciona govornica održala je govor koji je inspirisao mnoge ljude, a ona otkriva koji je jedini način da promenite život nabolje!


Mel Robins
, američka advokatica, autorka knjige “Pravilo 5 sekundi”, motivaciona govornica i mama troje dece, održala je jedan od najpopularnijih TED govora koji je na You Tube – u pogledalo oko 30 miliona ljudi.

Njena teme pod nazivom “Kako da prestanete sebe da obmanjujete” inspirisala je mnoge, a sada vam prenosimo njene savete kako možete promeniti život nabolje. Kako Mel kaže, često čujemo savet “Život je u vašim rukama”, ali svi znamo koliko nam je teško da preduzmemo akciju i stvorimo život kakav zaista želimo. Mnogi ljudi samo trpe i preživljavaju život, ostajući u lošim vezama, radeći psoao koji ih ne ispunjava… Na primer, nemamo želju da promenimo stvari, ili odlažemo promene, očekujući da će se nešto odjednom dogoditi i sve srediti. Mel Robins glasno ističe da je ovo samoobmana.

U svom Ted Talk-u Mel Robins kaže – “Prestanite sebe da obmanjujete! Nikada se nećete tako osećati! Nikada se nećete osećati kao da radite ono što morate da uradite da biste napravili tu promenu. Naš posao je da sami sebe odgajamo. Vreme je da svi obučemo naše velike pantalone za dečake i devojčice, da sami počnemo da se bavimo roditeljstvom i primoramo sebe da izvršimo promene neophodne da bismo dobili ono što ŽELIMO. Ako to želiš, moraćeš da budeš sebi roditelj i da nateraš sebe da radiš ono što bi trebalo da radiš da bi dobio ono što želiš.”

Mel Robins je istakla – “Ubija te rutina! Dakle, prisiljavajte se! Jedini način jeste da izađete iz svoje zonekomfora. Kada imate impuls da to uradite. Morate da preduzmete akciju i uradite to. Odmah.” Ona objašnjava da je isključivanje autopilota našeg mozga i rušenje naših zona komfora ključ za srećan život, i da se to uvek isplati.

Na primer, možete početi od malih promena koje vas “guraju” van zone komfora. Navijte alarm 30 minuta ranije nego obično i ne pritiskajte dugme za odlaganje. Napor koji je potreban da se napusti topli krevet i uđe u svet je ista količina napora koja je potrebna da uzdrmate svoj život i napravite veliku neuhvatljivu promenu.

Donosimo vam nekoliko saveta Mel Robins iz njenog čuvenog govora – mogu vam pomoći da stvorite život kakav želite:

  • Odlučite šta želite. Budite sebični u vezi sa ovom odlukom – to je samo vaša stvar,nema potrebe da se opterećujete da li će se dopasti drugima.
  • Koristite energiju aktiviranja – To je ona energija koja vas pokreće, koja vas podstiče da radite velike stvari. To je ona energija koju ulažete da ne odložite alarm, ustanete iz kreveta i započnete novi dan – primenite je i u drugim poljima života.
  • Nemojte se zadovoljavati samo sa onim što je dobro, “tako je kako je” – Tako govorite da ne možete više od toga, a zapravo možete da odradite i postignete stvari najbolje.
  • Pravilo od 5 sekundi – Ako se ne upustite u aktivnost u prvih 5 sekundi, velike su šanse da nikada nećete. Za pozitivne promene delujte ODMAH!
  • Ustanite sa kauča, izađite iz svoje zone komfora i izađite iz sopstvene glave.

Ovaj život je vaša priča, aktivirajte se i biće baš ovakav kakvim ste ga godinama sanjali!

Izvor: Sensa

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *