USAMLJENI STE I NISTE PRONAŠLI PRAVU LJUBAV? POSLUŠAJTE 3 SAVETA DALAJ LAME: Stari recept za sreću na romantičnom planu!

Kako da imate sreće u ljubavi – Dalaj Lama daje 3 važna saveta!

Možda vam se ponekad čini da je sreća daleko od vas, da vas ljubav zaobilazi i da ćete zauvek ostati sami. Ovo su sve negativne misli koje vas samo ugrožavaju i blokiraju – od njih ne vidite koliko ste sjajni i koliko zapravo možete i zaslužujete.

Tibetanski mudrac Dalaj Lama smatra da iako su neke stvari u životu van naše kontrole, neke zaista možemo sami da kontrolišemo. Glavna stvar koju možemo da iskontrolišemo jeste naš život. Vi ste kreator sudbine, na osnovu vaših izbora i odluka.

Ukoliko želite da budete srećniji u ljubavi i pronađete pravu osobu, donosimo vam 3 saveta Dalaj Lame:

1. Potraga za srećom u ljubavi

U nastojanju da pronađe sreću, čovek se koncentriše na krajnji cilj, a odriče se onoga što ima. Budite srećni sada i ovde, zahvalni na onome što imate – posao, porodicu, dom prijatelje… Kada pokazujete da ste srećni i zadovoljni svojim životom, ljubav će lakše doći. Takođe, u ljubavi je ponekad potrebno preduzeti rizik, preći granicu, pokazati koliko ste spremni da volite.

Dalaj Lama kaže – “Velike ljubavi i velika dostignuća traže velike rizike.”

2. Šta učiniti ako je veza u krizi?

“Ne zaboravi da je najbolja veza ona u kojoj vaša uzajamna ljubav prevazilazi vašu uzajamnu potrebu.”

Dalaj Lama veruje da se pre ili kasnije u vezama može pojavi određena “iritacija”. Svaka sitnica, čak i ona koja ranije nije bila primećena, počinje da nervira. Ono što je nekada bilo slatko, sada deluje strašno i dovodi do nervoze. Ako su vaša osećanja izazvana zavisnošću od nekoga, to vas neće usrećiti. Ljubav i želja da budete blizu treba da budu obostrane. Svako je pozvan da voli, a ne da koristi drugog. Razmislite o tome kada vrednujete svoje odnose.

3. Šta učiniti ako nikako ne možete da pronađete pravu osobu i upadate u očaj*

“Ima jedna poslovica na tibetanskom jeziku koja kaže: „Tragedija se treba koristiti kao izvor snage.“ Bez obzira na vrstu teškoća, na težinu bolnog iskustva, ako izgubimo nadu, doživeli smo pravi brodolom.” – Dalaj Lama

Kada ste napravili nekoliko pogrešnih izbor ai čini vam se da je svaki sledeći korak neuspešan, vreme je da se dublje zagledate u sebe. Prvo osvestite da li ste zaista definisali šta želite. Nemojte pratiti ono što okruženje očekuje od vas, već ono što vuče vašu dušu. Dalaj Lamina poruka jeste da slušamo vlastito srce i da je važno shvatiti da je sreća samo posledica vaših sopstvenih postupaka i dela.

Ne gubite veru u ljubav, razvijajte ljubav prema sebi – i onda će se ta ljubav i umnožiti!

Izvor: Sensa

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *