UDALA SAM SE ZA RAZVEDENOG ČOVEKA: Tada sam shvatila da “bivša žena” ne postoji…

Već sada mogu da odbranim disertaciju na temu “brak sa već razvedenim muškarcem”

Verujem da nisam jedina koja na ovu temu može da magistrira. Bez problema mogu da dokažem da kada se udate za razvedenog muškarca vi se udajete za njegovu porodicu, mamu i tatu, decu, pa čak i za njegovu bivšu ženu…

On nikako ne ulazi u taj vaš brak kao slobodan čovek – ne! Ako je već bio oženjen, on nikad više neće biti slobodan – bez obzira što je razveden.

Udala sam se za čoveka koji me je voleo: kupovao mi poklone, kuvao mi ručak, izvodio me po restoranima, donosio parfeme sa poslovnih putovanja… Bio je nežan i divan muž.

U isto vreme on nije prestao da bude otac, a samim tim u jednu ruku on je nastavio da bude u “zajednici” sa bivšom ženom.

Nemojte pogrešno da me razumete, nije on bio u braku sa njom, ne u tom tradicionalnom smislu reči, ali svakako je bio u nekoj vrsti neraskidive veze sa njom.

Brinući za decu, on je isto tako brinuo o svojoj bivšoj. Vršio je sitne popravke po njenoj kući, donosio im potrepštine sa pijace subotom kad je obavljao kupovinu i za našu kuću…

Tada sam shvatila da razvedenog muškarca ne možeš “reprogramirati” da zaboravi na navike prema bivšoj… Ne, taj bračni kod uvek je prisutan u njegovom mozgu.

Jednom smo bili na odmoru u Turskoj i samo me pogodilo saznanje: već je bio ovde sa bivšom! Ovde su jeli morske plodove i plesali pored raspevane fontane. Kada sam to shvatila, pogodilo me kao grom iz vedra neba. Sa letovanja sam se vratila mršavija 4 kilograma.

Suprug je prvo sve negirao, nazivao me paranoičnom, da bi nakon par dana priznao da im je ovo bio omiljeni hotel za odmor.

Drugi šok usledio je kada smo bili na ručku kod njegovih roditelja. Nakon ukusnog obroka i mnogo vina, zamolila sam svekrvu da mi pokaže slike mog muža iz mlađih dana.

Između fotografija bebećeg lica mog muža, isplivale su fotografije sa njegovog prvog venčanja, foto sesija u borovoj šumi, mlada u nežnoj venčanici zaljubljeno gleda u njega…Osećala sam da se gušim, htela sam da vičem: “Dosta, ne mogu više…” Ali nisam imala pravo na to- znala sam da se udajem za razvedenog čoveka, samo što nisam bila svesna u šta se to upuštam.

Zbog toga bih volela da svaku devojku na planeti upozorim da ne ulazi u brak sa čovekom koji je već imao ženu, jer “bivša” ne postoji. Ona će uvek biti njegova žena, bez obzira na razvod, bez obzira što i vas voli, bez obzira što je i on vas rado izabrao – on je već zauzet.

Stil

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *