Savjeti razvedene žene: “Što više ugađaš ljudima manje te cijene – okrenite ploču”

Što više ugađaš ljudima – manje te cijene. Naučite ih koliko vrijedite i okrenite ploču. Fokusirajte se na sebe i na svoje želje i bićete mnogo sretniji i ispunjeniji.

Nakon što je bila u braku, rastala se i postala majka, Laura Lifšiz pogledala je u retrovizor svog života i uočila deset ključnih grešaka koje je napravila u ljubavi, a koje, tvrdi, više nikada neće ponoviti. Laura je dve godine razvedena, a iz svega što joj se dogodilo je ovo naučila:

Ignorisala sam dobre momke: Žene koje nemaju samopouzdanja ne privlače dobre muškarce. Kada o sebi mislite najgore, imate tendenciju da budete sa ljudima zbog kojih se osećate još gore. Ne kažem kako ću izaći u grad sa pristojnim čovekom, samo zato što je pristojan, ali daću mu šansu jer isto to zaslužujem i ja.

Sve sam prepuštala njemu: Uvek bih ja proganjala njih, umesto da sam taj posao prepustila njima. Kada bi mi se neko i udvarao, takve bih zaobišla jer su bili dobri muškarci. Moj bivši suprug me je saletao i to je upalilo. Muškarci žele znati da su zaslužili ljubav žene, a ne da im se bacite pred noge.

Govorila sam istinu: Otkrila bih previše o sebi, odmah na početku, pa se većina muškaraca nije predugo zadržavala u vezi sa mnom. To je zato što sam uvek birala seronje. Da li su takvi tipovi zaslužili moje srce na tanjiru? Verovatno nisu, a oni koji jesu, njih sam svojim ponašanjem uplašila pa su pobegli. Ne otkrivajte previše o sebi.

Vaš partner bi trebao da zasluži tu privilegiju, da zna sve o vama i vašim životnim iskustvima. Tolerisala sam nepoštovanje: To sam radila i u braku, a pogotovo u svojim dvadesetima. Bilo je dosta muškaraca koji me nisu poštovali, koji su se izvinili i ja bi ih opet prihvatila. Ne opraštajte nikome ko vas ne poštuje.

Takvi zaslužuju crveni karton.Ljubazna osoba može reći nešto nesmotreno, ali vas vređati neće. Dozvolila sam im da me tretiraju kao da sam lutka: Svoju sam sreću vezala za njegovu ljubav prema meni, a kada bi nešto krenulo po zlu, pa bi prekinuli, ta bi sreća nestala iz mog života zajedno sa njim.

Početna hemija i hormoni koji te lupaju ne mogu se uopšte uporediti sa dobrobiti dugoročne veze. Požuri polako. Moja je sreća zavisila od drugih: Mnogo mi je značilo da me neko voli, a kada bi to prestalo, postala bih depresivna. Niko ne voli da bude odbačen, ali ako meriš svoju sreću prema postupcima drugih, živećeš jadan život.

Muškarca nisam želela, ja sam ga trebala: Trebati muškarca uopšte nije privlačno. To je samo način da nadomestiš nešto što ti nedostaje, kroz drugu osobu. Trebaš želeti nekoga, a ne da je taj razlog tvog postojanja. Nisam ih vrtila oko malog prsta: Treba izlaziti da bi se zabavila, a ja to nisam radila. Pronašla bih jednog i držala bih se njega, dok se veza ne prekine, pa bih nastavila dalje.

Trebala sam biti opuštenija i zabavljati se kako bih upoznala nekog novog, otkrila što volim, što mi odgovara i kako bih uživala. Nisam bila srećna sa onim što sam imala: Trebala sam uživati u svom životu, bez obzira da li u njemu postoji muškarac ili ne. Previše sam se opteretila sa muškarcima, a trebala sam se okrenuti sebi. Nisam se trebala osećati nepotpunom, samo zato što nemam frajera. Tek u tridesetima uživam u životu i, nakon razvoda, srećna sam što sam konačno sama.

Izvor: pult24

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *