Poruka svima koji varaju: Ne zezajte se sa karmom – Sve što radite moglo bi vam se vratiti duplo

Oni koji varaju ne razumiju koliko boli nanose osobi koju varaju dok se i njima samima ne desi ista situacija.

Da li je teško priznati da želite nešto drugo, da želite nekog drugog? Zar je teško cijeniti ono što imate ili jednostavno pustiti ih i poštediti ih bola i patnje koju im uzrokujete svojim varanjem. Niste to učinili jer ste sebični, pohlepni i mislite samo na sebe i svoje zadovoljstvo.

Ne zanima vas kako se osjeća osoba koju ste prevarili ili kako će se osjećati kada sazna da je prevarena. Mislite samo na sebe, svoje želje, svoje zdovoljstvo i nije vas briga za u osobu koja se nesebično borila da pridobije vašu ljubav.

Njihovu ljubav koju su gajili prema vama se srušili u sekundi kada ste odlučili varati. I nemojte pričati kako je to bilo slučajno. Varanje je svjestan izbor nije greška. Varanje znači svjesno povrijediti drugu osobu svojom sebičnošću.

I nemojte očekivati oproštaj kad vidite da ste pogriješili, ne zaslužujete ga jer niste pogriješili, učinili ste to namjerno. Previše ste razmišljali samo o sebi i svojim postupcima ste povrijedili osobu koja vas neizmjerno voli odnos.

Oprost mogu dobiti samo oni koji su dostojni i koji ga zaslužuju, a onaj ko vara ne zaslužuje da mu se oprosti. Zaslužuju da im se dogode iste stvari koje su radili drugima jer je to jedini način da shvate posljedice svojih postupaka.

Zapamtite, sa karmom se ne treba zezati. Karma bi vam mogla vratiti duplo ono što vi radite drugima. Jednog dana karma će vas podsjetiti na sve ono što ste uradili, na svu patnju i bol koju ste nanijeli osobi koja vam je vjerovala i koja vas je voljela.

Tek tada ćete shvatiti svoju grešku, tek tada ćete shvatiti kako je kada usmjerite svoj trud i nadu u nešto i kada sve to padne u vodu. I nemojte se pitati zašto vam se to događa, jer ste vi radili upravo istu stvar u prošlosti osobi koja vas je voljela, a koja je svoju sreću pronašla pored nekoga drugog ko zna da je cijeni i voli onako kako zaslužuje.

Zapamtite, karma će vam sve vratiti kada se najmanje nadate, okrenuće vaš život naopačke i natjetaće vas da platite za svoje postupke. Natjeraće vas da platite za svaku suzu koju je neko prolio zbog vas, za svako slomljeno srce i svaki sebični čin.

Tek tada ćete shvatiti da se ništa od toga ne bi desilo da ste znali cijeniti ono što ste imali. Ništa od toga se ne bi desilo da ste imali hrabrosti reći da želite nešto drugo i otići umjesto što ste varali.

Izvor: infopult.info

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *