Poruka supruge koja je mnogima otvorila oči: ”To nije muškarac”

”Dame, to nije muškarac!” Donosimo poruku jedne supruge o njezinom suprugu koja je mnogima otvorila oči: 

„Ovaj je muškarac radio 13 sati na dan na najgoroj vrućini, ušao je u kuću i pitao me kako mi može pomoći. Te riječi jako često čujem od njega. 

On nije neki ‘jednorog’. Ovakvi muškarci postoje. Muškarci koji operu suđe nakon što vi skuhate ručak, koji čiste po dvorištu jer znaju da vi to mrzite, koji rade 60+ sati na tjedan i još uvijek dolaze kući i igraju se s djecom, poljube ženu i pitaju što još treba pomoći. 

Muškarci koji se bude po noći kako bi promijenili bebi pelenu dok se ja pripremam za hranjenje, koji kupaju djecu i spremaju ih na spavanje, koji provode vikende s obitelji, koji otvore pivo kad djeca zaspu i provode vrijeme sa svojom suprugom. 

Vođa doma, jednak sa svojom suprugom, osoba koja donosi kruh na stol, zaštitnik i pravi otac. Jako sam sretna što sam se udala za ovog muškarca koji prepoznaje sav moj rad kod kuće s dvoje djece, kuhanje, čišćenje i sve ostalo. Mi se brinemo jedno za drugo i odgajamo naše dečke da budu muškarci kao njihov otac.

Vidim tako mnogo žena koje plaču i žale se da njihov partner ne pomaže s djecom, računima, poslovima po kući, ne obraća pažnju na njih, itd. Srce mi se lomi kada čujem: ‘Ma, to su muškarci’ ili ‘Moraš samo trpjeti’. 

Dame, to nije muškarac. Neka bude bolji ili ćete naći boljega! Ako imate dobrog koji vas tretira kao kraljicu, onda uzvratite taj tretman. 

Brak je zajedništvo, ne diktatura. Suprug i ja se brinemo jedno za drugo i jako smo sretni. Hvala za svu ljubav. Puno pozdrava i blagoslova svim kraljevima i kraljicama“.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *