Pismo psihologa ženama koje osjećaju da im ponestaje snage

Draga ženo, ti koja se u posljednje vrijeme i ne osjećaš najbolje, ne gubi nadu i ne očajava.

Vratit će se vaš duhovni mir, povjerenje, dobro raspoloženje, radost i svjetlost koja vam ispunjava srce. Znam da ste zbunjeni i čini se da su se svi okrenuli protiv vas. Takvo je razdoblje ušlo u vaš život, ali definitivno će proći.

Ovo je samo poglavlje u priči koju pišete i kada je završite, nastavit ćete sjati.

Vrlo je teško opisati riječima koji su vas osjećaji ispunili u posljednje vrijeme. Čini se da ste izgubili kontrolu nad svojim životom i da nećete uspjeti. Čini se da živiš život druge osobe. Ali sve će se to brzo završiti, jer ništa ne može trajati zauvijek.

Ako ste spremni odustati i predati se, sjetite se: niste rođeni za to. Rođeni ste da pokažete svijetu koliko ste snažni i otporni i da možete nadvladati sve što vas boli.

Znam da su vam se dogodile i gore stvari. Puno gore, zar ne? I sada vam se čini da postoji samo jedna opcija – samo odustanite. Ali griješite, i to puno.

Loši odnosi, slomljeno srce, neispunjene nade i ciljevi svima su nam poznati. Ali znate što? Prošli ste kroz sve. Svi znamo kako je to kad vam se srce razbije u milijune sitnih čestica i morate ih skupljati jednu po jednu.

Svi znamo što je jednostrani odnos u kojem se vaši osjećaji ne dijele. Umjesto ljubavi i poštovanja, dobili ste usamljenost i prazninu.

Svi znamo kako pristupiti našem cilju, ali nešto neočekivano odjednom vam uništi sve planove.

A onda počnete razmišljati o nesposobnosti, slabosti i bezvrijednosti. Krivite sebe što niste uložili mnogo truda, iako ste mogli i trebali bolje.

Ali koja je svrha ispuniti glavu takvim mislima?

Ne možete dopustiti da vas patnja i mentalni neuspjeh dovedu na koljena. Nije tako lako riješiti se svega što vam se ne sviđa. Postoji još jedna mogućnost: ustati poput feniksa iz pepela i sjetiti se ko si.

Sjetite se svoje snage, izdržljivosti i vrijednosti. Sjetite se ljudi koji su vas voljeli i još  vas vole, bez obzira na sve.

Sjetite se, već ste prošli kroz sličnu situaciju? Činilo vam se da više ne kontrolirate svoj život i da se on raspada. No, na kraju se sve ispostavilo kao da je laž. Razumijete da se sve stalno mijenja.

Ponekad je život težak, nepravedan i okrutan. Ali sve je to privremeno. Živimo u svijetu koji se brzo mijenja i mi se mijenjamo. Naš izgled, starost, osjećaji, misli, mišljenja i ponašanje se mijenjaju.

Ali znate što se nikad ne mijenja? Naš unutarnji svijet se ne mijenja.

Naša suština ostaje nepromijenjena, samo pokušavamo prevladati poteškoće koje se pojavljuju pred nama. Ovo je dokaz da ćeš ponovo postati ona stara ti, a stari osjećaji će vam se vratiti.

Sjećate li se kako je bilo u djetinjstvu? Kako ste gledali na svijet? Niste nestali, samo ste odrasli i sada gledate svijet očima odrasle osobe. U svakom od nas vlada mlado oduševljenje. Međutim, to potiskujemo u sebi.

Zavirite u dušu i tamo nađite svoje djetinjstvo. Tada ćete shvatiti da niste izgubili. Da, teško je, ali zapamtite da je “teško” samo riječ. Sve je to samo jedno poglavlje, a ne cjelovita priča.

S poštovanjem!

Izvor: pozitivanstav

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *