OVO PRAVILO OD 2 MINUTE mijenja život iz korijena: “Ovo mi je donijelo red u život!”

Naš mozak je vrlo loš u donošenju odluka jer odluke podrazumijevaju promjene

Koliko se često nerviramo jer smo nešto zaboravili ili zato što nismo završili nešto za što nam je trebalo vrlo malo vremena, a posljedice su dugotrajne ili velike? Jedan od autora popularne stranice Quora podijelio je s čitateljima svoje pravilo od dvije minute koje mu je unijelo red u životu. Evo što je on napisao:

“Ukoliko vam za nešto treba manje od dvije minute, učinite to istog časa! Ne dajte si prostora za donošenje odluka i premišljanje”.

Naš mozak je vrlo loš u donošenju odluka jer odluke podrazumijevaju promjene. Naši instinkti rade tako da izbjegnu promjene. Pravilo dvije minute je izvanredno jer sklanja odluke s puta i inicira početak nečega što biste odugovlačili u beskonačnost.

Kako je njemu pomoglo ovo pravilo:

1. Nema više gomile neopranog posuđa. Jer pranje posuđa za sobom uzima manje od dvije minute.

2. Soba je uredna. Kada dođete s posla treba vam pola minute da se presvučete i odložite odjeću u ormar. Ova sitnica napravit će nevjerojatnu promjenu u izgledu vašeg stana.

3. Odgovaranje na mailove treba riješiti na podjednako jednostavan način. Koliko puta ste se našli u situaciji da izgubite previše vremena na odgovaranje na neke mailove? Odgovorite odmah na sve nekritične mailove, što jezgrovitije. Olakšat ćete sebi život i inbox.

4. Stigli su računi za ovaj mjesec? Zaboravite paniku. Platite ih odmah, koristite elektronsko plaćanje. Izbjegnite opomene, kamate i isključivanja.

5. Učinite rezervaciju za ono što vam treba – odmah.

Život je mnogo jednostavniji kada nemate dugačku listu obveza i sitnica. Kada ne kasnite stalno i ne stvarate sebi paniku i stres zbog obveza za koje vam treba – manje od dvije minute.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *