OTEO DETE PA POBEGAO U SRBIJU! Devojčica oduzeta roditeljima u Hrvatskoj i smeštena u dom, ali deda sa tim nije hteo da se pomiri

“Dete više videti nećete. Mi smo otišli u Srbiju…Nazvao sam vas samo da se ne brinete”, rekao je u telefonskom razgovoru 65-godišnji muškarac, hrvatski državljanin rođen u Srbiji, radnici jednog Doma u Hrvatskoj.

Bilo je to 19. juna ove godine tačno u 12 sati kada je osmogodišnju unuku, nakon dvosatnog druženja na koje je imao pravo svake nedelje, 65-godišnjak trebalo da vrati u Dom u kojem je ona bila smeštena na osnovu rešenja Centra za socijalni rad, nakon što je njenim roditeljima odlukom suda u jesen 2021. oduzeto pravo na roditeljsko staranje, prenosi Jutarnji.

Međutim, deda devojčicu nije vratio, nego je krenuo vozilom putem Šida gde je granicu sa Srbijom prešao u 11.37 sati.

Na noge su se odmah nakon tog poziva, digle nadležne institucije kao i policija, a deda je nakon kriminalističkog istraživanja krivično prijavljen da je počinio krivično delo protiv braka, porodice i dece.

Sudija istrage Županijskog suda mu je odmah odredio istražni zatvor, međutim, hrvatska policija mu još uvek nije ušla u trag tako da je već puna dva meseca za dedom “otmičarem” na snazi poternica.

Kroz međunarodnu policijsku saradnju se saznalo od Interpola Beograd na kojoj se adresi tačno dete nalazi, odnosno da je sa svojom majkom, ali i njenim roditeljima i da je pritom poručila da nema nemeru dete da vrati u Hrvatsku jer joj je mesto s njom.

Odbegli deda, pak, koji u Srbiji trenutno radi kao vozač kamiona, i koji je unuku odveo bez znanja i dopuštenja ustanove kojoj je bila poverena, je takođe poručio da nema nameru da dolazi u Republiku Hrvatsku sve dok ne nastupi zastara krivičnog progona.

(Jutarnji)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *