“Otac mi je ubijen u ratu, mrzeo sam sve srpsko, a onda sam Srbe zavoleo zbog…”

Jedan Hrvat je na Redditu objasnio zašto je prestao mrziti Srbe

Na Redditu je osvanuo post jednog Hrvata koji je, kako kaže, do nedavno mrzio sve srpsko. Na srpskom kanalu Reddita nepoznati je dečko ostavio post koji je u kratkom vremenu pročitao ogroman broj korisnika iz Srbije.

“Otac mi je ubijen u ratu kao civil. To je ostavilo traga i odrastao sam na desnim stavovima, mrzio sam sve Srbe i sve srpsko, ali baš ekstremno mrzio. Ja sam jedan od onih ljudi koji jebe sve srpsko na Youtube komentarima. Kad sam otkrio Reddit počeo sam ulaziti u srpsko-hrvatske rasprave ovdje i na /r/Croatia i žestoko provocirati. Da bi se s vremenom potpuno spontano dogodilo da sam se zbližio s nekima od vas, neke i zavolio, da bi potpuno nesvjesno prije par dana shvatio da mržnje više nema. Bilo je to svojevrsno iznenađenje koje me potpuno iznenadilo.

I dalje mrzim one ljude koji su uskratili život mojem ocu, to nikad neću moći oprostiti makar ne znam tko su. Ali Srbe kao narod sam ovdje na /r/Serbia zavolio i konačno sam naučio to da nikad ne trebam nikoga gledat kao na cjelinu. I s naše i vaše strane bilo je pojedinaca koji zaslužuju sve najgore. To je još jedna stvar koju sam shvatio, jer sam “svoje” isto tako cijeli život opravdavao.

Osjetio sam potrebu da ovo podijelim s vama. Znam da će mnogi od vas sad kolutati očima i pomisliti što si ovaj glumata, ali ovo mi je bilo stvarno potrebno kao još jedna potvrda da sam potpuno otrgnuo i bacio jednu stranicu svog života. Da krenem dalje. Hvala vam /r/Serbia i želim vam svima puno sreće i zdravlja”, napisao je anonimni Hrvat na Redditu.

Na svoj post dobio je više od stotinu odgovora istomišljenika iz Srbije, a javili su mu se i mnogi koji su Hrvatsku napustili krajem rata kao izbjeglice.

(Izvor: index.hr)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *