Obitelj objavila upozorenje nakon iznenadne smrti 21-godišnjeg sina

Obitelj je izdala upozorenje nakon što je 21-godišnji mladić Lachlan Foote iznenada umro od smrtonosne doze kofeina.

Najpopularnija droga u svijetu je nešto što ste vjerojatno jutros popili.

Riječ je o kofeinu, a kulture diljem svijeta ga konzumiraju u raznim oblicima kao što su sokovi, kava, čokolada i slično. No jedan slučaj iz Australije nas podsjeća da je to ipak vrlo opasna supstanca.

Lachlan Foote bio je mladić čiji je život mnogo obećavao, ali je naglo prekinut 1.1.2018. godine.

21-godišnji Foote je otišao s prijateljima u grad kako bi proslavio Novu godinu. Nedugo nakon ponoći je došao kući i pozdravio majku prije nego je otišao u krevet.

Pao je u nesvijest i nikada se nije probudio

Bila je to njihova zadnja interakcija. U kupaonici je pao u nesvijest te se nikada nije probudio. Roditelji su ga pronašli mrtvog. Zbog datuma na koji je preminuo, javnost je počela govoriti o zlouporabi droga.

Trebalo je više od godinu dana da službena izjava patologa pobije to mišljenje. Ispalo je da Foote nije ni dotaknuo ništa ilegalno.

No, u sustavu je imao smrtonosnu dozu kofeina. Vidite, Foote je jako volio proteinske napitke, a kofein u prahu je u Australiji njihov česti sastojak.

„Čini se da je došao kući nakon proslave Nove godine i da si je napravio proteinski napitak te je dodao malo previše kofeinskog praha – jedna čajna žličica je smrtonosna doza, a jednaka je 25-50 šalica kave“, njegov je otac podijelio na Facebooku.

Foto: Facebook

Nije bio svjestan koliko je kofeinski prah opasan

„Mislimo da je taj kofeinski prah dobio od prijatelja ili kolega s posla budući da pretraga njegovog računala nije otkrila nikakav spomen kofeina nego samo proteina.“

Dodao je: „Čini se da je taj čisti kofein kupio netko drugi, a onda ga je Lachlan uzeo bez da je imao priliku pročitati upozorenje na pakiranju te nije bio svjestan koliko je taj kofein opasan. Činjenica da ga je držao u kuhinji, gdje bi ga netko od nas lako mogao zamijeniti za šećer, to potvrđuje – Lachlan nikada ne bi kofein držao u kuhinji da je znao da može biti prijetnja obitelji“.

Tu su teoriju potvrdile poruke koje je Lachlan poslao svojim prijateljima tu noć u kasnim satima i u kojima se žalio na neobičan okus svojeg proteinskog napitka.

„Mislim da mi se protein pokvario. Napravio sam si jedan za mamurluk, ali je okus užasan“, napisao je.

Samo jedna žlica vas može ubiti

„U svakom slučaju… Laku noć, dečki. Vidimo se u jutro“, na žalost, nije dočekao jutro.

Kofein je u Americi zabranjen nakon smrtnog slučaja 18-godišnjeg Logana Stinera koji ga je isto previše uzeo. No, ipak se može prilično lako nabaviti.

„Ludo je da je nešto tako opasno tako lako nabaviti“, napisao je Nigel Foote, Lachlanov otac.

„Molim vas, upozorite svoje prijatelje, pričajte sa svojom djecom i provjerite svoje kuhinje… čisti kofein izgleda kao bilo koji bijeli prah, no samo jedna čajna žličica vas može ubiti“.

IZVOR: Westernjournal.com / novi zivot

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *