MONAH ARSENIJE – AKO TE NEKO NE PRIHVATA, ZNAČI DA NISTE JEDNO ZA DRUGO: Kako da prepoznate kontakt sa pravom ljubavi!

Monah Arsenije Jovanović istakao je da ne treba očajavati kada nas neko ne prihvata, to je znak da nismo jedno za drugo! Kako onda da prepoznate pravu vezu, pravu ljubav…

o je vaša prava ljubav? To je svakako neko ko vas čini boljim, neko ko ne želi da vam saseče krila, podržava vas na dobrom putu, neko od koga učite i zajedno se razvijate. Ali to ne podrazumeva da vi budete on, niti da on bude vi, već da ostanete svoji, a zajedno se uzdižete do novih visina, kroz ljubav, razumevanje, međusobnu podršku i zajedništvo.

Kada neko već na početku odnosa želi da vas menja, zahteva od vas da se prilagodite njemu, da se odreknete sebe, imate osećaj da morate da se pretvarate da biste bili prihvaćeni, a to već u startu ne pokazuje naznake ljubavi. Prava ljubav je veza u kojem vlada apsolutna iskrenost i prihvatanje, a baš o tome u jednom video prilogu govorio je monah Arsenije i iguman manastira Ribnica.

“Jel te neko nije prihvatio, to je odlično, znači niste jedno za drugo. Jel te neko prihvatio sa svom tvojom iskrenošću, e odlično, jer to je prava veza. To je pravi kontakt, jer te prihvatio onakvog kakav si. On te voli sa svim tvojim vrlinama i manama – to je prava ljubav.” – istakao je monah Arsenije Za Balkan Info.

Usamljene duše u savremenom svetu sve više pokušavaju preko društvenih mreža po da pronađu pravu ljubav, osobu koju će voleti i koja će njih da voli, ali tu su izazovi veliki. Monah Arsenije Jovanović ističe da je i ovde iskrenost izuzetno važna i da nam to može znatno olakšati da nađemo ono što želimo:

“Budimo iskreni i tu nikada nećemo postradati. U smislu da nećemo nikoga prevariti, i ja duboko verujem da će nas Bog zaštiti. Znači iskren sam u tim kontaktima. Naravno neću biti glupavo naivan ako me neko navlači na nešto, da mi uzme novac, da me odvede negde… Ali u tim društvenim mrežama, gde su u pitanju poznanstva, tu treba posebno biti iskren, i ako tražimo nešto naći ćemo.”

Monah Arsenije Jovanović je srpski monah i iguman manastira Ribnica. Napisao je nekoliko knjiga od kojih je najpoznatija “Bog i rokenrol”, a posebno je poznat po besedama i mudrim duhovnim poukama koji se dele na društvenim mrežama i YouTube kanalima.

Izvor: Sensa

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *