Mnogi se razvode jer im se drugi petljaju u brak – Glavni RAZLOZI RAZVODA PO MIŠLJENJU OCA ANDREJA

Šta je to što sprječava parove da se razvedu? U 35% slučajeva to su djeca, u 30% slučajeva to su poteškoće u podjeli stečene imovine, u 22% slučajeva materijalna zavisnost jednog partnera od drugog i u 18% slučajeva neslaganje između muža i žene.

Ali, koji su faktori koji dovode do raspada porodice. Statistika razvoda je poražavajuća. Oko 40% brakova se raspadne zbog poroka koji ima jedan od supružnika. Život sa osobom koja je sklona raznim porocima nije ni malo lak, a još manje je zanimljiv.  Sledeći razlog za razvod braka je nedostatak mjesta za stanovanje.

Mladima je neugodno kada se vjenčaju da žive sa roditeljima. Oni žele imati svoj dom u kome će oni voditi glavnu riječ, ali kada žive sa roditeljima to nije moguće. Još jedan razlog koji najčešće vodi do razvoda je uplitanje rodbine i roditelja u brak svoje djece.

Mnoge žene ne znaju da kada se udaju njihov muž postaje njihova najbliža osoba na svijetu, a žena mužu. Dok niste u braku vaša najbliža osoba je vaša majka ili otac, ali kada se oženite i udate, vaša najbliža osoba postaje vaš supružnik.

Mama i tata se povlače korak unazad i udaljavaju se od vas prema stepenu uticaja na vaš život i prema stepenu važnosti za vas. Malo je ljudi koji će ovo razumjeti, pa djevojke koje su se udale i dalje vjeruju da im je majka i dalje najbliža osoba, a ne njen muž.

Muškarac koji se oženio misli da mama zna najbolje šta i kako treba, da mamu treba voljeti, poštovati i slušati njene savjete. Najvažnija osoba u životu muškarca treba da bude njegova žena, a ne majka. Često roditelji počinju da se miješaju u život mladog para dajući im savjete koji im više štete nego što im koriste. Muž i žena su zajednica koja ne podrazumjeva stepen srodstva.

Muž i žena su jedna osoba i bliži su jedno drugome nego njihovi roditelji i to svi moraju shvatiti. Tek kada prepoznamo faktore koji dovode do razvoda možemo raditi na njihovom otklanjanju. Za brak se treba boriti. Da biste ga održali morate biti jaki, morate imati veliku dušu, čist um i srce koje vjeruje. Morate se boriti za brak je jer brak sveta zajednica dvoje ljudi.

Izvor: infpult.info

Credit featured image: Image by Hands off my tags! Michael Gaida from Pixabay

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *