Mnogi muškarci pogrešno tumače 5 ženskih ponašanja – Ako je ljubazna ne znači da joj se sviđaš

Mnogi muškarci su mišljenja da mnoge žene manipulišu sa njima kako bi dobile ono što im je potrebno od njih.

Mnogi od njih misle kako pojedine žene flertuju sa muškarcima, pa ih kasnije šutnu, a istina je da mnogi od tih muškaraca pogrešno razumiju neka od ženskih ponašanja. Pogledajmo koja su to ponašanja koja muškarci najčešće pogrešno protumače.

1. Ljubaznost; Ljubaznost je sa razlogom na prvom mjestu jer mnogi muškarci ljubaznost često pomiješaju sa flertom. To što je žena ljubazna i prijatna prema vama ne znači da flertuje sa vama i da joj se sviđate možda samo želi biti pristojna.

2. “Ti si moj heroj”; Kada vam žena kaže da ste vi njen heroj ili da ste pravi muškaraca, razmislite prije nego što pomislite da joj se sviđate. Možda ste joj učinili neku uslugu ili ste joj pomogli da na primjer ponese tešku torbu do auta pa vas je ona nazvala svojim herojem pa na taj način želi da pokaže svoju zahvalnost i koliko cijeni vašu pomoć.

3. Pretjerana emocionalnost; Pojedine žene znaju biti jako osjetljive i emocionalne, ali to ne znači da je to zato što joj se neki muškarac sviđa. Neke žene su jednostavno takve, osjetljive i one ne mogu protiv svojih emocija.

4. Dijeljenje komplimenata; Mnogi muškarci pogrešno tumače komplimente koje im žene upućuju. Ako žena pohvali vaš izgled ili vam uputi neki kompliment, to ne znači automatski da joj se sviđate. Mnoge žene svakodnevno dobijaju komplimente pa ne misle da se svakom muškarcu sviđaju ili da flertuje sa njima.

5. Prijateljstvo; Mnogi vjeruju da muškarci i žene ne mogu biti prijatelji, ali mogu pod jednim uslovom. Moraju imati zajedničke interese i ni malo interesa jedno za drugo. Muško ženska prijateljstva su teško održiva jer u njima jedno uvijek želi više. Međutim, ako vam žena kaže da vas gleda samo kao prijatelja, šanse da će se njeno mišljenje promijeniti su veoma male.

Izvor: pult24.info

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *