Dobra supruga nije ona koja slijepo prati muža – Dobra supruga je ona koja radi 9 stvari

U prošlosti se od žene očekivalo da bude dobra domaćica, da voli svoga muža te da je susretljiva i da se pokorava svome mužu.

Danas su stvari malo drugačije jer su se žene u mnogim stvarima jednake sa muškarcima i nisu samo vezane za kuću o odgoj djece. Prije se od žene očekivalo da ne zahtjeva mnogo, da vodi računa o domaćinstvu i djeci, ali danas su se stvari malo promijenile i nisu kao prije.

Danas žene više ne služe muškarcima već idu rame uz rame sa njima. Bez obzira na to kako je izgledala dobra supruga prije i kako izgleda danas, žene uvijek žele ugoditi muškarcu kojeg vole. Svaka žena koja je dobra supruga svom mužu se može lako prepoznati po 9 stvari koje radi. 

1. Voli da udovoljava svom mužu; Dobra supruga svom mužu sprema njegovu omiljenu hranu, gleda sa njim njegovu omiljenu seriju iako joj i nije draga, čini za njega male stvari kako bi ga usrećila. Ako i njen muž čini isto za nju, onda su oboje na dobitku.

2. Prati ga na njegovim omiljenim aktivnostima; Dobra žena se uvijek trudi da prati svog muža na njegovim omiljenim aktivnostima. Čak i ako to znači da će privesti dan na ribolovu, ona zna da vrijeme koje provode zajedno nema cijenu. 

3. Ohrabruje ga u njegovim ciljevima; Muškarac koji ima ženu koja ga uvijek ohrabruje i podržava u njegovim ciljevima je pravi srećnik. Iako često nisu toga svjesne, žene su pokretač porodice. Ohrabrite svog muškarca da nauči nove stvari, budite njegova inspiracija i motivišite ga da uspije.

4. Ne kritikuje ga pred drugima; Dobre žene znaju da neke stvari treba da ostanu iza zatvorenih vrata njihovog doma. Ona se nikada ne žali niti kritikuje svog muža pred drugima. 5. Ne svađa se sa njegovim rođacima; Koliko god da joj se ne sviđa neki rođak njenog muža ona će se uvijek truditi da bude ljubazna prema njemu kako bi izbjegla svađu. 

Ona zna koliko je njenom mužu njegova porodica važna pa se uvijek trudi da ima dobar odnos sa njima. 6. Imaju svoje odvojene planove; Dobra supruga zna koliko je važno da oboje imaju planove svako za sebe. Ona ne pokušava da odvoji svog muža od njegovih prijatelja, ali isto to očekuje i od njega. 

Zna koliko je važno da svako od njih provodi vrijeme sa svojim prijateljima. 7. Pomaže mu da riješi probleme; Ona je uvijek spremna sjesti i razgovarati sa svojim mužem kada ima neki problem. Ako ne može da mu ponuda rješenje ili da neki savjet, uvijek će biti spremna bar da ga sasluša. 

8. Ne kritikuje ga za ono što radi ili ne radi; Ona zna koliko je važno direktno tražiti od muškarca da nešto uradi. Ona mu ne prigovara što, na primjer, nije iznio smeće već mu kaže “Dragi ne zaboravi iznijeti smeće”. 

9. Pokazuje mu da ga uprkos svemu voli; Dobra žena uvijek pokazuje svom mužu koliko ga voli i koliko joj znači, bez obzira na njegova mane i nedostatke. Ona zna da niko nije savršen i da treba svog muža prihvatiti takvim kakav jeste.

Izvor: infopult.info

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *