Dnevnik moderne žene: Ne želim muškarca koji smatra da sam mu dužna napraviti da jede

Svaka veza bi trebala vaš život trebala učiniti boljim, a ne zakomplikovati ga. I u svakoj vezi bi oba partnera trebala imati podjednaku vrijednost, pa sa tim i jednake obaveze. 

Čitav život bježim od ljudi koji su zaostali u prošlom vijeku po shvatanjima. Bježi od porodice, bježi od oca čije je razmišljanje ravno muškarcima iz 18-og vijeka… Bježi od rodbine koja smatra da se morate družiti jer ste u srodstvu, bez obzira što se međusobno ne podnosite.

Bježi od prijatelja koji ne razumiju zašto ne želiš da se družiš sa njima, a iza leđa ti svašta pričaju. Bježi od muškaraca koji smatraju da je žena dužna muškarcu praviti doručak, ručak, večeru… ili bilo koji obrok. I sreća da sam uspjela od toga pobjeći, jer da nisam, živjela bih nesrećan život.

Foto: Pixabay.com

Ono što sam tražila za sebe jeste muškarac koji će biti obazriv, mentalno stabilan i razuman. Daleko od toga da ne želim da kuvam, obožavam da kuvam. Ali ne obožavam da mi se nameću neke obaveze samo zato što sam žensko ili zato što to neko očekuje od mene.

Kada dođem umorna sa posla i kažem “Ljubavi, preumorna sam da bih kuhala” ne želim da me dočeka rafal uvreda “Ni za šta nisi sposobna”, “Šta ću ja sad da jedem, jel treba da gladujem?” itd. Sve su to uvrede koje je moja majka doživaljavala od mog oca.

Ona se udala za staromodnog muškarca koji i dalje vjeruje da mu žena mora spremati obroke, bez obzira što dolazi umorna sa posla. Ono što sam ja željela je muškarac koji će mi u tom trenutku reći “U redu je ljubavi, naručićemo nešto za jesti.” I to nije stvar ljenosti.

Foto: Freepik.com

Oba partnera trebaju jednako da se vole, jednako da ulažu u svoju vezu i jednake obaveze da imaju. Kao što ja znam promijeniti sijalicu, popraviti začepljeni odvod ili bilo koji drugi posao koji se naziva “muškim”, tako očekujem da i moj muškarac zna nahraniti sam sebe kada nisam kod kuće ili kad sam preumorna za to.

Osuđivali su me što bježim od tih staromodnih uvjerenja, objašnjavajući da nikada neću naći muškarca koji će me “trpiti”. Sva sreća pa se nisam obazirala na njihove riječi i staromodna uvjerenja, jer sam našla savršenog muškarca, koji ni sam ne odobrava takvo zaostalo razmišljanje.

Nađite sebi svog modernog muškarca žene, zaboravite na one koji još žive u prošlom vijeku.

Izvor: pult24.info

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *