BILA JE PRVA STARLETA JUGOSLAVIJE: Zavela je Al Paćina, Brega je ludeo za njom, a danas izgleda bolje nego pre 40 godina

Dijanu Bećirović mnogi nazivaju prvom starletom bivše Jugoslavije, a zavela je mnoge poznate muškarce

Prva starleta koja je postala medijski popularna na prostoru bivše Jugoslavije bila je Dijana Bećirović rodom iz malog sela Lukavac kod Tuzle. Gimnaziju i Fakultet političkih nauka završila je u Sarajevu, a potom se preselila u Italiju.

Karijeru modela započela je još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih važila je za se*s bombu nekadašnje Jugoslavije.

Ova Bosanka je potom napravila zavidnu internacionalnu karijeru radeći kao novinar. Uradila je intervjuje s dvojicom papa, poznatim sportistima i političarima, a poslednji intervju fozač Formule 1 Ajrton Sena navodno je dao njoj.

Svojevremeno se slikala za časopis “Start”, kao i za čuveni “Plejboj”, a za nju su govorili da je prva jugoslovenska starleta.

Specifičnoj lepoti i šarmu ove plavuše muškarci nisu mogli da odole, i to ne samo oni domaći – ona je zavela i velike svetske face, a najzvučnija imena među njima svakako su Al Paćino, Goran Bregović, Zdravko Čolić, ali i Mik Džeger.

„Svi su padali pred Majklom Korleoneom, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao Kuma. Izlazili smo, ali je on bio večito napet i uvek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego“, ispričala je jednom prilikom Dijana za Avaz.ba.

Dijana Bećirović
foto: Printscreen/Instagram/diananiven

Arnold Švarceneger otvoreno joj se nabacivao, a jednom je ispričala i da su je optužili da je rasturila Bijelo dugme.

“Živela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom “dugmića”. Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda to i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda. A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste”, otkrila je ona jednom prilikom.

Dijana Bećirović slikala se gola za nekadašnji magazin start
Dijana Bećirović slikala se gola za nekadašnji magazin start foto: Printscreen/Instagram/diananiven

Takođe se prisetila da se Niki Lauda tukao zbog nje, da su joj se udvarali Rod Stjuart i Kevin Kostner, i da je pričala sa papom Pavlom II iako je bila “pijana i u miniću”.

Dijana danas ima 60. godina i već duže vreme živi u Los Anđelesu. Završila je i American Film Institute i radila je kao producentkinja ne nekim holivudskim filmovima, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku teksta.

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/DIANANIVEN

Izvor: Stil kurir

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *