Beskućnik je brojao sitniš jer nije imao za obrok, a onda su se pojavila tri tinejdžera

Beskućnik je imao pored sebe Bibliju i sliku Isusa.

Beskućnik je brojao sitniš u restoranu jer nije imao dovoljno novaca za obrok, a tri tinejdžera su mu, primijetivši to, odlučila promijeniti život. 

Bila je obična mirna večer kada su Ryan Cook i njegova dva prijatelja otišla u obližnji restoran brze hrane na večeru.

Tri tinejdžera su tamo ugledala beskućnika kako sjedi za obližnjim stolom. Beskućnik, Eddie, je brojao sitniš te se činilo da neće imati dovoljno novca za obrok.

Eddie je na stolu imao staru Bibliju i sliku Isusa. Osoblje je reklo da Eddie često dolazi u restoran kod njih, ali nikada ne traži besplatnu hranu, samo ponekad ostatke za svog voljenog psa, Socksa. Sva hrana koju Eddie dobije prvo ide Socksu, a često zamoli osoblje za vodu kako bi ju dao svom psu.

Tu večer se dogodilo nešto neuobičajeno za Eddija i Socksa. Tri tinejdžera – Joshua, Ryan i Alberto – su kupili Ryanu poklon kartice za taj restoran.

No odlučili su da to nije dovoljno.

Otišli su iz restorana te su počeli kupovati u obližnjoj prodavaonici sportske opreme. Dali su 50 dolara na potpuno novu jaknu, zimsku kapu, tri majice i kutiju za prvu pomoć. Vlasnik restorana je ujedno donirao 20 dolara i još neke dodatne stvari.

Ryan je na svom mobitelu snimio trenutak kada su se vratili u restoran. Eddie je još uvijek bio za stolom te je brojao sitniš.

Eddijeva reakcija je nešto zaista posebno. „Dajemo primjer drugima“, napisao je Ryan na Facebooku, „Budite nesebični i činite dobro. Tada će svijet biti bolje mjesto za sve ljude. Ovo sam objavio kako bih potaknuo druge da čine dobro, a ne kako bih ja nešto iz toga dobio.“

Izvor: novizivot.net

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *