Baka je uzela bebu, a ono što se dogodilo je rastopilo svijet

Razgovor između ove bebe i njezine prabake je osvojio svijet. Ako imate maleno dijete, neka se što više druži s bakom i djedom kao i drugim starijim članovima obitelji i svi će biti sretni i zadovoljni.

Beba koja pokušava pričati najslađa je stvar koju možete čuti. Pogotovo je preslatko kada ta ista beba pokušava pričati sa svojom prabakom. 

Na žalost, bebe koje pokušavajući pričati često ne naiđu na nikakav odgovor od odraslih, da, čujemo ih i slatke su, ali rijetko odgovaramo. 

No, jedna sretna beba je dobila sve – pokušala je pričati sa svojom prabakom koja je na njezine medene zvukove srčano odgovarala. 

Kada je prabaka čula kako beba pokušava pričati s njom, ona joj je odmah počela odgovarati. 

Tada je beba počela još glasnije gugutati i mahati rukama.

Taj se razgovor nastavio nekoliko minuta te se ne možete pokušati ne zapitati što beba želi reći. 

Što god to bilo, prabaka se činila jako sretnom i spremnom odgovoriti joj. 

Ovakav način razgovora s bebom navodno je jako koristan za njezin razvoj, kako piše u Baby Bonusu: „Razgovaranje s vašom bebom može pomoći razviti njezin govor. Što više pričate sa svojom bebom to bolje. Roditelji koji često pričaju sa svojom mladom djecom koriste mnogo različitih zvukova i riječi. Kada djeca čuju više riječi to pomaže pri razvijanju razumijevanja jezika i povećava se broj i raznolikost zvukova koje mogu koristiti i razumjeti.“ 

Ne samo da je interakcija bebe i prabake divna i slatka, ona zapravo pomaže bebi da se razvije. Činjenica da je bila riječ o prabaki je isto važna. Kako stoji u jednom članku: „Ljudska bića razvila su se u vrstu gdje starije osobe, ne samo majke i očevi, odgajaju dijete. Prilike za interakciju sa starijima su vrlo prirodne, ali i jako važne za razvoj djeteta“.

No, ne ide sva pozitivnost samo bebi, nego i prabaki. Mnogi domovi za starije u Engleskoj dovode bebe bakama i djedovima kako bi se igrali zajedno. Tvrde da se tako starijim osobama: „Smanjuje depresija, poboljšava komunikacija, kretanje te se smanjuje demencija i gubitak pamćenja“. 

Ako imate maleno dijete, neka se što više druži s bakom i djedom kao i drugim starijim članovima obitelji i svi će biti sretni i zadovoljni.

Izvor: novizivot.net

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *