„Ako si ne pomogneš sam, niko ti pomoći neće.“ – 5 surovih istina koje će vas učiniti jačim

Ovo je 5 surovih istina koje će vas učiniti jačima i pomoći da progledate vlastitim očima kada bude najpotrebnije.

1. U stvari, niko nije toliko zauzet da vam ne odgovori

Ako od nekoga ne dobijete odgovor, onda vam ta osoba ne želi odgovoriti, jednostavno je! Što prije prestanete ispričavati tim ljudima, prije ćete skrenuti pažnju onima koji uistinu imaju iskrene osjećaje za vas.

2. Svatko brine, prije svega, za svoje osobne interese

Koliko god da je osoba iskrena i brižna, uvijek će brinuti više o svojim interesima nego o vašim. Čak i najvjerniji poslodavac može tvrditi da ne zna da vam daje dodatne zadatke, a doslovno vas tjera da radite dan i noć. To će se nastaviti sve dok mu ne kažete da prestane.

3. Nikad ne možete udovoljiti svima

Ako nastavite slušati preporuke drugih o tome kako bi trebao izgledati vaš život, tada ćete s vremenom postati bez jedinstvenog života i bez emocija.
Uvijek će biti neko za koga će miran život značiti gubljenje vremena. I uvijek će postojati onaj koji vjeruje u potpuno suprotno. Što god učinite, uvijek će biti onih koji će vas kritizirati.

4. Svijet vam ne duguje ništa

Možete biti najbolji, najpametniji, najbolji i najzanimljiviji na svijetu. Međutim, ako te kvalitete ne koristite, doprinos svijetu je mali.

5. Nitko neće doći da vas spasi

Kad smo nezadovoljni svojim životom, iz nekog razloga počinjemo misliti da će se u svakom trenutku nešto dogoditi samo od sebe, kao što će se sama od sebe dogoditi promjena, koja će nas usrećiti i problem će nestati.

Istina je da u životu nije tako. Niko ne žuri da vam pomogne. Ako želite promijeniti svoj život, na ovom poglavlju morate poraditi sami.

Jaki ljudi to znaju. Kad dođu teška vremena za takve ljude, oni žure da pomognu sebi. Znaju da ako si ne pomognu sami, niko neće.

Izvor: pozitivanstav

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *