7 CITATA PAULA KOELJA KOJI ĆE VAM PROMENITI SUDBINU: Poslušajte ove reči, privlače bolji i lepši život!

Paulo Koeljo – citati koji će vam promeniti život i sudbinu!

Paulo Koeljo je pisac romana, ali njegove knjige se mogu okarakterisati i kao dela za samopomoć i lični razvoj, jer svaka od njigh je životna i sadrži važne smernice za sreću, ljubav, uspeh, povezivanje sa sobom…

Jedna od najčitanijih Koeljovih knjiga je “Alhemičar”, a svaka od njih donosi duboke životne lekcije kroz fascinantne priče na jednostavnom, lako razumljivom jeziku.

Donosimo vam 7 citata Paula Koelja koji vam mogu promeniti život i sudbinu:

1. “NE DAVITE SE TAKO ŠTO ĆETE UPASTI U REKU, VEĆ TAKO ŠTO ĆETE OSTATI POTOPLJENI U NJOJ.”

Sledeći put kada se nađete u teškoj situaciji, zastanite na trenutak. Odvojite nekoliko minuta i zapišite sve različite mogućnosti koje imate o tome kako da se nosite sa tom izazovnom situacijom. Umesto očajanja, potražite rešenje.

2. “MORATE DA RIZIKUJETE. U POTPUNOSTI ĆEMO RAZUMETI ČUDO ŽIVOTA SAMO KADA DOZVOLIMO DA SE DESI NEOČEKIVANO.”

Mnoge knjige Paula Koelja govore o hrabrim ljudima koji su napravili skok i krenuli na putovanje da slede svoje snove. Na ovom putu suočavaju se sa situacijama koje im menjaju život i koje ih uče dubokim lekcijama o tome kako da žive, vole i budu svoji.

3. “ČINI SE DA SVAKO IMA JASNU IDEJU O TOME KAKO DRUGI LJUDI TREBA DA VODE SVOJE ŽIVOTE, ALI NIKO NEMA IDEJU O SVOM.”

Sledeći put kada budete u iskušenju da osuđujete nekoga, odlučite da učite od njih. Umesto da kritikujete, zapitajte se šta je jedina stvar koju možete naučiti od ove osobe da biste i sami živeli srećniji, ispunjeniji život.

4. “KADA VOLIMO, UVEK TEŽIMO DA POSTANEMO BOLJI NEGO ŠTO JESMO. KADA TEŽIMO DA POSTANEMO BOLJI NEGO ŠTO JESMO, POSTAJE BOLJE I SVE OKO NAS.”

Kada volite život, ljudeoko sebe i dar koji ste dobili svojim životom, uvek ćete privlačiti obilje i ljubav. Sve što je dobro u životu počinje ljubavlju i zahvalnošću, a najlakši način da iskoristite tu magičnu moć jeste da prigrlite svu lepotu kojom ste već okruženi.

5. “GDE GOD TI JE SRCE, TAMO ĆEŠ NAĆI SVOJE BLAGO. NIKADA NEĆETE MOĆI DA POBEGNETE IZ SVOG SRCA. ZATO JE BOLJE SLUŠATI ŠTA IMA DA KAŽE.”

Moći ćete da živite životom koji volite samo ako se ne plašite da sledite svoje srce. Ponekad vas srce može odvesti na neobične destinacije, ali tu ćete biti ispunjeni.

6. “KADA NEKO ODE, TO JE ZATO ŠTO ĆE NEKO DRUGI DA STIGNE.”

Kada se jedna vrata zatvore, druga moraju da se otvore. Ako želite da vam se u životu dogodi nešto lepo, divno i magično, onda je važno da ostavite prostor za to. Neke ljubavi odlaze, kako bi došle bolje, sudbonosne; neki poslovi se otkazuju kako bismo prihvatili ambicioznije projekte; neki planovi se prekidaju, kako bi krenuli putem koji je bolji za nas… Nikada ne očajavajte, sve ima svoje “zašto i zato”, samo kroz malo “optimističnije” naočare pogledajte svet oko sebe i vas u njemu…

Izvor: Sensa

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *