10 razloga zašto biste trebali spavati pored nekoga koga volite

10 razloga zašto vam spavanje pored nekoga koga volite i grljenje s tom osobom omogućuje da brže zaspite, smanjite depresiju i pomaže vam da živite dulje.

Jedan od najboljih osjećaja

Spavanje pokraj nekoga je jedna od najbliskijih i najromantičnijih stvari koje možete učiniti vašem partneru. To je više od puke intimnosti, to je poruka utjehe, ona govori vašem partneru da ste tu za njega i da je siguran i zaštićen s vama u zagrljaju.

Istraživanja su pokazala da su parovi koji se maze i spavaju sklupčani jedni uz druge često sretniji i imaju bolji život zajedno jer dijele sasvim novu razinu prisnosti i ljubavi koju ni se**s ne može donijeti.

Činjenice su neosporive

Studije su pokazale da parovi koji imaju tendenciju da se grle na dnevnoj bazi imaju kvalitetniju vezu i žive u prisnijoj zajednici.

Parovi koji to ne rade dokazano nisu isključivi jer je maženje puno bolje od se**a, pa ako je vaš partner zainteresiran samo za se**s i ako vas čudno gleda kada ga pitate da vas samo zagrli, vaša veza će biti kratkotrajna.

Smanjuje žudnju za lošim stvarima

Znanstveno je dokazano da spavanje uz partnera pomaže parovima da se lakše bore s njihovim žudnjama. To mogu biti sve vrste žudnji, pušenje, prekomjerno jedenje ili neke druge loše navike, no one sve mogu nestati ako ih otjerate zagrljajem.

Kada je potreba za pušenjem ispunjena ležanjem u rukama vašeg partnera, toplina i ljubav učinit će da zaboravite na svoje ovisnosti.

Nova razina komunikacije

Poznati terapeuti tvrde kako vas priljubljivanje i maženje može približiti vašem partneru.

Jer kada ste u toplim rukama voljene osobe, obično ste na sasvim novoj razini komunikacije koja je zapravo način da kažete svom partneru da ste tu za njega i da tu planirate ostati dugo vremena.

Čak ćete često i šutjeti dok se mazite, ali oboje ćete biti nasmijani.

Najbolje rješenje za prezaposlene

Često postajemo prezauzeti poslom i životom u današnjem natjecateljskom svijetu, no spavanje s vašim životnim partnerom pomaže u nadoknadi izgubljenog vremena.

Kada prolazite kroz nezanimljiv ili naporan period na poslu, nema slađeg osjećaja nego naći se u zagrljaju vašeg partnera, pričati mu o svom danu i slušati o tome kako je njegov dan prošao.

Doista ne postoji ništa više opuštajuće.

Pomaže u borbi protiv depresije

Znanstveno je dokazano da kada spavate uz partnera, vaše tijelo oslobađa hormon koji se zove oksitocin. Oksitocin je hormon koji čini da se osjećate sretnim i zadovoljnima sobom.

Jednom kada ste u toplom zagrljaju vašeg partnera, vaše tijelo kontinuirano oslobađa oksitocin koji automatski mami osmijeh na vaše lice i pomaže da zaboravite sve loše stvari.

Pomaže u održavanju krvnog tlaka

Medicinska istraživanja dokazala su da maženje ili spavanje s partnerom pomaže u okončanju depresije, a što ste manje depresivni to je vaš krvni tlak stabilniji. Sa stabilnim krvnim tlakom, imate manje šanse za dobivanje glavobolja i drugih svakodnevnih problema.

Zato se zagrlite i ostanite zdravi!

Budite se s osmijehom

Kada spavate u voljenim rukama vašeg partnera, probudite se u najsretnijem izdanju. Kada se budite sretni, obično imate fantastičan dan.

Buđenje u zagrljaju jedan od najčudesnijih osjećaja na svijetu, pa zašto čekati?

Najbolji mogući san

Kada ste u nečijem zagrljaju, bolje ćete spavati. Budući da maženje pomaže vašem tijelu da zaustavi oslobađanje hormona koji se zove kortizol. Kortizol je hormon koji oslobađa sve stresne osjećaje u vašem tijelu

Stoga blokirajte kortizol i pustite oslobađajući oksitocin. Tada ćete postati najzdravija i najsretnija osoba!

Postajete zadovoljni jedni s drugima

Istraživanja su dokazala da parovi koji se grle više imaju tendenciju da budu zadovoljniji i sretniji jedni s drugima.

Oni imaju tendenciju da si međusobno vjeruju na višoj razini bez obzira na to gdje se nalaze. I osjećaju potpuno novu razinu ekskluzivnosti sa svojim partnerima.

Dakle, maženje vas čini sretnima, čuva vaše zdravlje, i održava vas zadovoljnijima jedni drugima, pa prestanite čitati i zagrlite odmah svog partnera!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *