TRIK IZ VOJSKE UZ KOJI JE MOGUĆE ZASPATI ZA 2 MINUTA: Oni koji su probali tvrde da DJELUJE i da ne postoji bolja tehnika

Fitnes trener otkrio je trik koji se koristi u vojsci, a uz koji je moguće zaspati u 2 minuta. Mnogi korisnici TikToka potvrdili su efikasnost ovok trika

Džastin Agustin je fitnes trener koji aktivno na društvenim mrežama deli savete o fitnesu i vežbanju. Veliku pažnju privukao je nakon što je njegov video na TikToku postao viralan.

Naime, Džastin je na ovoj društvenoj mreži pokazao trik kako zaspati u dva minuta, odnosno pravu tehniku spavanja, za koju tvrdi da se koristi u vojsci.

“Ova je tehnika razvijena u vojsci kako bi vojnici mogli zaspati u bilo koje vrijeme, na bilo kojem mjestu, čak i na bojnom polju kada je okruženje krajnje neugodno i bučno. San je za vojnika ključan”, rekao je on na početku videa.

Princip funkcionisanja tehnike

Džastin je objasnio da su njegova istraživanja osmišljena prvenstveno za borbene pilote, koji moraju biti 100 posto fokusirani i paziti na reflekse, te da bi im nedostatak sna mogao doneti velike probleme.

“Za početak trebate duboko udahnuti i postepeno opuštati svaki dio tijela, jedan po jedan. Započnite s opuštanjem mišića na čelu, a zatim opustite oči, obraze, čeljust i usresredite se na disanje. Nakon toga slijede vrat i ramena. Pazite da ramena nisu napeta: spustite ih što niže možete i neka vam ruke budu labave”, objasnio je on.

Dva scenarija mogu biti od ključne pomoći

Džastin je otkrioi dva scenarija koja možemo zamišljati kako bismo lakše utonuli u san.

“Prvo možete zamisliti kako ležite u čamcu na mirnom jezeru, a iznad vas je samo čisto plavo nebo. Ako to ne upali, probajte zamisliti da ležite na crnoj mreži za ljuljanje u mrklom mraku. Ako osjećate da vam misli skreću na nešto drugo, ponavljajte u sebi 10 sekundi: ‘nemoj misliti, nemoj misliti, nemoj misliti'”, otkrio je.

On je istakao da bi ovu tehniku treba vježbati svako veče bar šest nedelja kako bi se vidjeli rezultati. Navodno 96 posto ljudi koji su svladali ovu tehniku može zaspati dva minuta nakon što zatvore oči, tvrdi on.

Njegov video prikupio je veliki broj komentara korisnika koji su oprobali ovu tehniku tvrdeći da deluje.

“Ja sam bio vojnik i tako su me učili”, “Imao sam profesora psihologije na fakultetu koji je veteran. On nam je ovo predavao. Definitivno djeluje”, “Moj me doktor naučio ovu tehniku kad sam imao nesanicu zbog PTSP-a. Vjerujte mi, deluje nakon što vježbate svako veče”, samo su neki od komentara korisnika TikToka.

novi.ba

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *