Pogodite koje jaje od ova tri sa slike dolazi od zdrave kokoške

Bila sam nekoć na godišnjem odmoru na farmi, i otišla sam na doručak. Naručila sam jaja , a kad su mi poslužili, bila sam iznenađen vidjeti žumanjke koji su bili narančasti, a ne žut. Ja sam zapravo bila neodlučan da li da jedem jaja jer su izgledala tako različita od onoga na što sam navikla.

Mnogi ljudi ne znaju razliku između zdravog, prirodnog jajeta i nezdravog. Oni također ne znaju koliko je važno jesti zdrava jaja koja dolaze iz farme kokoši i jaja koja dolaze iz tvornica kokoši. Na slici se prikazuje tri vrste žumanjaka. Broj 1 je vrlo taman narandžasti žumanjak, broj 2 je žuti žumanjak, a broj 3 je žumanjka svijetlo narandžast. Koje mislite da dolazi iz zdrave kokoške?

1.) Jaje s tamno narandžastim žumanjkom

Ako mislite da tamno narandžasto žumance potječe od najzdravijih jaja, onda ste pogodili. Tamno narandžastio žumanjak na slici dolazi od kokoške, gdje kokoši dobivaju svu dnevnu svjetlost i svoj prirodni teren umjesto da se čuvaju u velikim tamnim sobama bez prozora gdje sunčeva svjetlost nije prisutna. Štoviše, osim hranjenih zrna, ti pilići također jedu insekte kao što su skakavci, cvrčci, pauci i krpelji, što je jedan od glavnih razloga zašto su njihovi žumanjani bogatiji u prehrani.

2.) Jaje s žutim žumanjkom

Ovo jaje kupljeno je iz velikog supermarketa. To su jaja koja dolaze iz tvorničkih kokoši. Pilići podignuti u velikim tvornicama žive u uvjetima noćne more. Ne postoji sunčeva svjetlost, nema dovoljno prostora, ima puno i puno prljavštine i samo jedu žitarice. Također, ovi pilići su izvađeni iz inkubatora, što nije sve prirodni proces.

3.) Jaje s svjetlo narandžastim žumanjkom

Ovi pilići obično dolaze iz velikih farmi pilića, čiji uvjeti nisu tako strašni kao oni u velikim tvornicama, ali još uvijek nisu prikladni za piliće. Osnovno pravilo je da što više kokoši ima na farmi, to je niža njihova kvaliteta. Glavna razlika zašto ovaj žumanjak nije zdrav kao broj 1 je zato što ti pilići nisu hranjeni bilo proteinima. Njihova prehrana obično se sastoji samo od žitarica.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *