OVA HRANA PRED SPAVANJE GRIJE TIJELO KAO BLESAVA! Dovoljno je par grama da vam bude TOPLIJE – a jedna radi skroz SUPROTNO

Stručnjaci su otkrili koja hrana povećava temperaturu tijela i tako ga zagrijava!

Kako nam polako dolaze sve niže temperature, a ljudi koji imaju centralno grijanje znaju da se već uveče, oko 10 sati ono isključuje, stručnjaci su ukazali na nekoliko stavri koje mogu da vam pomognu da se dodatno zagrijete. U pitanju je hrana! I to ne bilo koja, a ovo je lista namirnica koje povećavaju temperaturu tijela:

Orašasti plodovi
Kikiriki, bademi i pistaći mogu da povećaju metabolizam, kao i temepraturu tela i pre nego što se utoplite u krevetu. Takođe, ovi orašasti plodovi sadrže melatonin, prirodni hormon koji pomaže da bolje zaspite.

Žitarice
Obično su žitarice namijenjen za doručak, ali stručnjaci ukazuju da bi trebalo i pred spavanje da se unesu u organizam, ukoliko želite da poboljšate varenje pri čemu se tijelo zagrijava.

Banane
Banane bogate vitaminom B i magnezijumom su zadužene za normalno funcionisanje tiroidne i nadbubrežne žlijezde, a koje direktno regulišu temperaturu tijela.

Đumbir
Đumbir je odličan za širenje krvnih sudova,te oni psotaju opušteni što doprinosi povećanom protoku krvi koji pomaže vašem tijelu da se zagrije.

Šargarepe
Šargarepa izaziva zagrijavanje vašeg tijela zbog potrebe za više energije tokom varenja.

Međutim, postoji i hrana koju bi trebalo da izbjegavate jer hemijskih reakcijama snižava vašu temperaturu tijela, kao što su: lubenica, breskve, pomorandže, celer i krastavac. Ljutu hranu bi takođe trebalo da izbjegavate jer ona utiče na receptore u jeziku, što dalje naše telo raaguje znojenjem, te se na taj način hladi. Kelj i kupus su još jedne od namirnica koje treba da izbjegavate, pogotovo pred spavanje. Em što znaju da nadimaju, em rashlađuju tijelo.

(MONDO)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *