MED I CIMET – JAKO MOĆNA KOMBINACIJA: Protiv srčanih bolesti, infekcije žučnog mjehura te želučanih tekoba…

Protiv srčanih bolesti, infekcije žučnog mjehura te želučanih tekoba…

Ove relativno jeftine namirnice možete nabaviti u svim većim prodavnicama. Znanstvenici potvrđuju da je med vrlo efikasan u liječenju mnogih bolesti, a u kombinaciji s cimetom, postaje smrtonosno oružje protiv virusa, visokog kolesterola i šećera te drugih neprijatelja našeg zdravlja.

Srčane bolesti:

Napravite pastu od meda i cimeta u prahu. Namažite je na kruh i jedite za doručak. Ovo će smanjiti nivo kolesterola u arterijama i spriječiti srčani udar.

Artritis:

U čaši vruće vode promiješajte dvije velike kašike meda i jednu čajnu kašiku cimeta u prahu. Popijte to ujutro i navečer. Kod redovnog konzumiranja pozitivno utiče i na kronični artritis.

Infekcije žučnog mjehura:

U čaši mlake vode promiješajte dvije velike kašike cimeta u prahu i jednu čajnu kašiku meda. Pijte to svaki dan. Ovo će uništiti mikrobe u žučnom mjehuru.

Kolesterol:

Promiješajte dvije velike kašike meda i tri čajne kašike cimeta u velikoj čaši čaja. Kada to popijete, nivo kolesterola će se sniziti za 10% u roku od dva sata.

Prehlada:

Ako patite od prehlade, uzmite jednu veliku kašiku meda sa ¼ kašike cimeta. Uzimajte to tri dana za redom. Ovo će riješiti prehladu, kronični kašalj i začepljenje sinusa.

Bol u želucu:

Med u kombinaciji s cimetom izliječit će bol u želucu. Uzimajte to redovno da bi iskorijenili čir na želucu.

Imuni sistem:

Dnevno uzimanje meda i cimeta u prahu osnažuje imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa

Gripa:

Prokuhajte med i cimet u prahu u čaši vode. Pijte to svako ujutro na prazan želudac pola sata prije doručka.

Izvor: net

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *