LEGLI U KREVET, A ONDA JE MUŽ PRIMIJETIO NEŠTO NEOBIČNO: Kad je vidio 1 simptom na licu – odnio je u hitnu

Muž i žene su željeli godišnjicu braka da proslave u krevetu, a onda je on primijetio da sa ženom nešto nije u redu…

Ketrin Fahej (34) otkrila je da nešto nije u redu sa njom tek kad je legla u krevet sa mužem i to na 13-tu godišnjicu njihovog braka – zapravo Ketrin je u trenutku doživjela moždani udar, a da nije osjetila ni jedan simptom.

Bračni par je odlučio da proslavi svoju godišnjicu, proveli su zajedničko veče sa djecom uz večeru, a zatim legli u krevet. A onda…

“Gledali smo film, ćaskali po običaju i sve je izgledalo normalno dok nisam primijetio da joj se cijela lijeva strana ukočila”, rekao je njen suprug. Muž nije čekao ni momenat, brzo ju je podigao iz kreveta u naručju i odnio do kola kako bi je odvezao u bolnicu. A kada su je doktori pregledali, rezulate nije bilo nimalo prijatno čuti.

Ketrin je doživjela moždani udar, a zahvaljujući mužu koji ju je na vrijeme doveo u bolnicu, doktori su mogli pravovremeno da djeluju, te je za nju, on u tom trenutnu bio superheroj.

“Nisam se uplašila, samo sam bila jako zbunjena”, rekla je ona. Inače, majka dvoje djece i fitnes trener, redovono je trenirala i vodila računa o zdravom životu.

Razlozi do kojih dolazi do moždanog udara mogu da budu razni, kako nasljedni, tako i izazvani.

“Moždani udari koji je nastao usljed povrede i raslojavanja zida krvnog suda vrata ili glave, najčešći će među mladim ljudima – kod nefiziološkim položajima vrata, trzajnih povreda u saobraćaju, kod agresivbih borilačkih sportova, nepravilnog treniranja”, objasnio je jednom prilikom dr Velibor Jolić.

(MONDO)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *