Evo šta se desi u organizmu kad popijete kafu na prazan želudac

AKO je kava prva stvar za kojom posežete kad se probudite, vrijeme je da to promijenite. Nutricionistica Olivia Hedlund upozorila je da ispijanje kave na prazan želudac može izazvati velike probleme u radu crijeva i poigrati se s hormonima.

“Kava je kisela i zbog toga loše sjeda na prazan želudac. Također uzrokuje da tijelo ode u stanje visokog stresa i remeti vaše hormone”, podijelila je Hedlund.

Objasnila je da reakcija na stres uzrokuje drhtavicu koju osjećamo nakon kave, ali i onaj osjećaj euforije kao da smo u stanju osvojiti cijeli svijet.

“Taj dobar osjećaj utječe na vaše tijelo, posebno kod žena i onih s problemima s crijevima ili hormonskom neravnotežom. Pila sam više šalica kave na prazan želudac, osjećala sam se kao da sam na vrhu svijeta, a onda bih dobila akne i pitala se zašto”, dodaje Hedlund.

Njezin savjet je da popijete nešto prije jutarnje kave. Ako možete, bilo bi dobro i da nešto pojedete. Hedlund savjetuje gumene bombone, jaja, sirove mliječne proizvode, bobičasto voće, jabuku ili krušku.

(index.hr)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *