ČISTI ORGANIZAM OD TOKSINA, PRŽI SALO NA STOMAKU: Svaka žena treba čuti za ovaj čaj!

Čaj koji ima 10 puta više antioksidanata od običnog zelenog čaja, a koji se koristi u japanskim čajnim ceremonijama, mogao bi da postane vaš novi eliksir za mršavljenje koji će vam pomoći da očistite svoje tijelo od toksina, ubrzate metabolizam i oslobodite se sala.

Ovaj zeleni čaj u prahu otkriven je u Kini tokom dinastije Tang i donijeli su ga u Japan budistički monasi. Taj čaj im je pomogao da bolje meditiraju, a kako je vrijeme prolazilo, čaj je postajao sve popularniji. Tokom proteklih 1.000 godina, matcha čaj je postao sastavni dio japanske kulture.

U čado ceremoniji se koriste dvije vrste matcha čaja: Koischa (gusta) i Usucha (tanka).

U ovoj ceremoniji, domaćin priprema matcha čaj koristeći tradicionalnu metodu miješanja čaja bambusovom metlicom. Proizvodnja matche je ono što je čini posebnim. Najkvalitetnije biljke matcha zelenog čaja uzgajaju se u japanskoj provinciji Uji. Tamo su stabla čaja zasjenčena bambusom, pa samo 20 odsto sunca dopire do biljaka. Takav postupak pomaže u povećanju nivoa hlorofila u listovima.

Listovi se zatim beru, pare, suše i melju u kamen da bi se dobio matcha čaj.

Postoji nekoliko benefita ovog čaja:

-Sadrži malo kalorija

-Bogat antioksidansima

-Ubrzava metabolizam

-Sagorijeva masti

-Balansira nivo šećera u krvi

-Smanjuje stres

-Obezbjeđuje energiju

-Smanjuje holesterol

-Pomaže u detoksikaciji

Koliko šoljica treba popiti?

Tri šolje matcha čaja dnevno se smatra bezbjednim za gubitak težine. S obzirom da jedna šolja matcha čaja sadrži 70 grama kofeina (1 šolja kafe sadrži 100 g kofeina), preporučuje se da se ne pretjeruje sa količinom čaja.

Poređenje matcha i običnog zelenog čaja

Normalno je da se pojavom nove vrste čaja zapitate da li je taj čaj zaista bolji ili je to samo neki marketinški trik.

Kao što je pomenuto, matcha sadrži 10 puta više antioksidanata od zelenog čaja i odličnog je ukusa. Međutim, zeleni čaj je takođe veoma zdrav i koristan. Možete piti oba čaja, ali možete postići brže rezultate sa matcha čajem.

Posljedice

Ako konzumirate više od 5 šoljica matcha čaja dnevno, možete osjetiti neke neželjene efekte, kao što su mučnina, zatvor, anksioznost, nesanica, glavobolja, dijareja i žgaravica.

Ko bi to trebalo da izbjegava?

Trudnice i djeca treba da izbjegavaju ovu vrstu čaja. I svako treba da razgovara sa svojim ljekarom prije nego što počne da pije matcha čaj za mršavljenje.

Izvor: nezavisne.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *