BOLJE I OD TERETENE: Tri čaše čaja dnevno smanjuju salo na stomaku i čiste od toksina, rezultati vidljivi za par dana

Čaj koji ima 10 puta više antioksidanata od običnog zelenog čaja, a koji se koristi u japanskim čajnim ceremonijama, mogao bi da postane vaš novi eliksir za mršavljenje koji će vam pomoći da očistite svoje telo od toksina, ubrzate metabolizam i oslobodite se sala.

Ovaj zeleni čaj u prahu otkriven je u Kini tokom dinastije Tang i doneli su ga u Japan budistički monasi. Taj čaj im je pomogao da bolje meditiraju, a kako je vreme prolazilo, čaj je postajao sve popularniji. Tokom proteklih 1000 godina, matcha čaj je postao sastavni deo japanske kulture. U čado ceremoniji se koriste dve vrste matcha čaja: Koischa (gusta) i Usucha (tanka).

U ovoj ceremoniji, domaćin priprema matcha čaj koristeći tradicionalnu metodu mešanja čaja bambusovom metlicom. Proizvodnja matche je ono što je čini posebnim. Najkvalitetnije biljke matcha zelenog čaja uzgajaju se u japanskoj provinciji Uji. Tamo su stabla čaja zasenčena bambusom, pa samo 20 odsto sunca dopire do biljaka. Takav postupak pomaže u povećanju nivoa hlorofila u listovima. Listovi se zatim beru, pare, suše i melju u kamen da bi se dobio matcha čaj.

Izvor: B92

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *